Residential

Our site, the last vacant beach lot in Ocean Street, Narrabeen, is an architect’s dream. For starters, we get to work with a wonderful, design savvy client, who wants a modern, minimalist home for her large, extended family to enjoy. Modern materials of precast concrete and timber combined with large expanses of glass were used to create spacious interiors, flooded in natural light that immerses itself not only into the uninterrupted views of the ocean but also the northern beaches lifestyle! Healthy living, fresh air and the captivating roar of the ocean intertwines with the design to deliver this beach life.

Our design consists of two (2) offset rectangular boxes that respond to their respective context. At the junction of the 2 boxes are the circulation spaces that run along a lineal spine that frames an enticing ocean view from the entry. Private spaces are located in the southern box and entertainment spaces in the northern box, including a Japanese style private courtyard with water feature. An open and spacious design, large windows slide and doors pivot to allow a seamless indoor-outdoor transition. As you enter the building, you are drawn down a corridor that opens up different experiences, from the internal courtyard to the feature stair & skylight that arrive at the elevated kitchen and living spaces soaking up the sun kissed views of Narrabeen Beach.